Is nagels knippen van de hond noodzakelijk?

Als een hond veel buiten loopt over een harde ondergrond dan slijten de nagels op een natuurlijke manier. Dit geldt alleen voor nagels voor aan de voet maar niet voor de duimnagel. Als deze te lang wordt dan kan deze nog wel eens in de huid groeien met alle nare gevolgen van dien. Het wil ook nog wel eens gebeuren dat de hond met deze nagel tijdens het spelen of rennen ergens achter blijft hangen en dan breekt de nagel op een vervelende manier af. 

Wat zijn te lange hondennagels?

 De nagels zijn over het algemeen te lang als ze de grond raken.

Tot waar knip je de nagels?

Knip hondennagels nooit te kort. Altijd 2mm onder het leven. In de hondennagel zit een gedeelte met vlees en adertjes. Dit noemen we het leven. Bij honden met lichte nagels is het nog wel te zien maar bij donkere nagels niet. Knip dus altijd maar een klein puntje van de nagels af. Twijfel je? Vraag het dan aan een trimmer of aan een dierenarts. Je weet dan gelijk voor de toekomst hoe ver je kunt knippen.

Waarmee knip je de nagels?

Bij MadeForDogs hebben we verschillende nagelknippers maar onze voorkeur gaat absoluut uit naar de Zen Clipper. Als je de juiste maat hebt dan kun je nooit de nagels te kort knippen.

Lees meer
Geen producten gevonden...
Incl. btw
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »