Zwemplezier met drijvend hondenspeelgoed

Er is niets leukers voor baasje en hond om heerlijk te zwemmen op een mooie zomerse dag. Apporteer spelletjes te doen met speelgoed van MadeForDogs. Veel honden willen ook op koudere dagen graag zwemmen en dat is geen probleem zolang het maar niet te koud is. Bij koud weer zwemmen in zee moet je opletten dat er geen aflandige wind staat en de zee niet te ruw is. Na het zwemmen in zee is de voorkeur om de hond af te spoelen met zoet water anders krijgen honden jeuk en last van hun huid.

Ben je op het strand en moet jouw natte hond mee de auto in dan hebben we daar hele fijne oplossingen voor. Je kunt de hond afdrogen met de Shammy van Soggy Doggy, of de wanten van Siccaro. Siccarro heeft een heel mooi matras voor in de auto dat heel water absorbeert. En dat samen met de badjas van Siccarro zorgt er voor dat de hond heel snel droog is en het niet koud krijgt. En jouw auto blijft ook mooi droog.

Zwemmen is vooral goed voor honden omdat hun gewrichten minder belast worden. Ze maken in het water geen scherpe bochten die de gewrichten en spieren zwaar belasten. Maar het allerbelangrijkste is het plezier wat jij en jouw hond er aan beleven.

Zwemmen is niet voor alle honden weggelegd. Heb je geen ervaring met een bepaald hondenras kijk dan eerst rustig of de hond wel kan en wilt zwemmen. Als je speelgoed geschikt voor water wegwerpt gooi het dan niet te ver. Leer zelf welke afstand het beste bij jouw hond past en begin bij voorkeur in ondiep water.

 

 

Lees meer