Vergeet niet alleen je eigen hoofd koel te houden

Het komt nog vaak genoeg voor dat een hond 'per ongeluk' achtergelaten wordt in een hete auto... Maar dit is niet de enige plek waarop hitte gevaarlijk kan zijn voor je hond. Lees hier de tips die je nodig hebt voor deze zomer.

Het warme weer is weer gesignaleerd en de eerste bericht van mens en dier achtergelaten in een auto met de meest verschrikkelijke gevolgen zijn weer in het nieuws.

Als we het lezen worden we altijd weer boos over zoveel onachtzaamheid. Hoe komt het toch denk je dan. Iedereen weet toch hoe warm het in een auto kan worden. Het verraderlijke zit in de snelheid waarmee oververhitting gaat. Het gaat zo ongelooflijk snel. Binnen het uur is de temperatuur binnen al met 24% gestegen. (bron: vab.be) 25 graden is geen hele bijzondere temperatuur buiten maar na een uur is het in de auto dan al rond de 30 graden, en na 6 uur rond de 50 graden.

 

 

Voor honden telt dit allemaal nog zwaarder want zijn kunnen hun warmte niet snel afvoeren. Dus: laat een hond nooit alleen achter in de auto met warm weer! Zelfs niet voor eventjes.

 

Hoe houd je jouw hond koel?

Er zijn een aantal richtlijnen die een hond kunnen helpen om niet oververhit te raken. Hieronder de tips die wij je kunnen geven om zo goed mogelijk voorbereid de zomer in te gaan.

 

1. Water is altijd goed.

Zorg er voor dat er voldoende vers water beschikbaar is voor je hond. Je kunt honden ook lekker laten zwemmen, de meeste honden houden hier wel van. Let wel op dat ze na het zwemmen niet in de volle zon gaan liggen. Als een hond kort haar heeft kan hij verbranden (het zijn soms net mensen) Bij langharige honden heb je kans op broeien.

 

2. Let op waar de hond kan gaan en staan.

Zorg er voor dat de hond in de schaduw kan liggen. Dus zorg eventueel voor een parasol als je naar een plek gaat of bent waar geen schaduw is. Probeer hier niet te vergeten als je naar het strand of naar een badplaats gaat. Een ander puntje is dat je goed moet kijken of een bepaalde ondergrond niet te heet wordt. Zo kan een hond zijn pootjes verbranden en dit is natuurlijk erg naar.

 

3. Gebruik een Cool Coat.

Eigenlijk is er geen goed Nederlands woord voor. Het meeste hoor je Koeljas, koelvest en we hebben ook wel verkoelende mantel gezien. De naam maakt natuurlijk niet uit, het gaat om wat het product doet en dat is jouw hond koel houden. Sinds kort hebben we bij MadeForDogs een nieuwe lichte uitvoering die heel prettig is voor de hond. Deze cool coat geeft veel bewegingsvrijheid en is niet zwaar zelfs niet als deze nat is.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »