Top
Pup opvoeden!?
Je hebt een pup gekocht gefeliciteerd!
 
Nu je de eigenaar bent van een hele schattige pup breken er spannende tijden aan.
Zo’n schattig hondje brengt een hoop plezier met zich mee, maar er zijn natuurlijk ook een aantal dingen die handig zijn om te weten. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal tips en tricks op een rijtje gezet.
 
Welke producten heb je nodig?

Voor het opvoeden van een pup heb je uiteraard een aantal spullen nodig, wij hebben een lijst gemaakt met de meest voorkomende spullen die door eigenaren van een pup worden aangeschaft. Een aantal producten zijn verkrijgbaar bij MadeForDogs.
 
Producten die je nodig hebt als je net een pup hebt gekocht:
 1. Hondenriem en Halsband
 2. Hondenvoer en Waterbak
 3. Hondensnacks (zodat je ze kunt belonen als de pup iets goed doet)
 4. Kauwkluif
 5. Honden bed en/of hondenkussen (een die ook goed te reinigen is)
 6. Hondentandenborstel
 7. Borstel
 8. Hondenshampoo
 9. Autodeken
 10. Id-Tag/dierenpenning
 11. Hondenspeelgoed
 12. Autogordel
 13. (Reis)bench
 14. Lange hondenlijn
 15. Poepzakjes
Verder is het verstandig om een goede dierenarts te zoeken.
Er zijn een aantal producten die je het beste bij de dierenarts kan halen (mocht je ze nodig hebben).
 1. Ontwormingsmiddel
 2. Anti-vlooi middelen
 3. Tekenpincet
 

Je hebt de pup opgehaald en nu?
 
Als een pup voor het eerst zijn nestje verlaat verandert er veel voor hem. Hij verliest zijn vertrouwde omgeving en de geur en warmte van zijn familie. Het is voor de pup is het dus even wennen. Vaak is de eerste nacht het zwaarst, toch zal de pup al redelijk moe zijn van alle nieuwe indrukken. Als het tijd is om te gaan slapen kun je de pup het beste in een tijdelijke bench leggen met een paar kranten op de bodem, want als de pup je niet waarschuwt dat hij moet plassen zit in ieder geval niet heel je vloer onder de plas. Als hulp bij het in slaap vallen en voor een rustige nacht kun je het beste de pup gelijk een HeartBeatPillow  geven. De HeartBeatPillow is een zacht kussen waar de pup heerlijk op kan liggen en in het kussen bevindt zich een apparaatje dat de hartslag van een moederhond nabootst. Ook zit er in het kussen een pittenzak die je kunt opwarmen in de magnetron. Zodra het tijd wordt voor de pup om te gaan slapen, gaat de pittenzak een minuutje in de magnetron en stop je deze met de ingeschakelde hartslagsimulator in het kussen. De pup hoort de hartslag van zijn “moeder” en voelt de warmte die het gewend is. Het is volkomen veilig want het apparaatje schakelt automatisch uit. De pup merkt daar overigens niets van, die is dan al heerlijk aan het slapen!
 
Het beste is om de pup de eerste paar weken mee te nemen naar je slaapkamer, zo kun je als de pup gaat piepen even kijken wat er aan de hand is. De blaas van de pup is in het begin nog niet sterk genoeg om een hele nacht uit te houden dus het is aan te raden om in het begin een extra rondje met hem de lopen. Je kunt ook gewoon gerust een bakje water in de bench zetten, want je wilt natuurlijk niet dat je pup uitdroogt.
 
Het kan zijn dat je pup gaat piepen op het moment dat je hem in de bench zet, omdat hij niet graag opgesloten zit. Je kunt zelf kiezen hoe je hiermee omgaat: je kunt de pup gewoon laten piepen en wachten tot het stopt (je kunt dan best even je hand in de doos doen om de pup te kalmeren, maar til de pup niet halverwege uit de doos) of je geeft hem direct zijn zin. Je wilt namelijk niet dat je pup leert dat als hij maar lang genoeg piept hij zijn zin krijgt. Als de pup in slaapt valt en na een tijdje wakker wordt is de kans groot dat hij naar het toilet moet.
 
Nieuwe producten