Top
Adoptie - Geef een hond een tweede kans.
Aan het zoeken naar een nieuwe hond? Een hond een tweede kans geven? Overweeg een bezoek aan het lokale asiel. 

Vooroordelen.
Het is natuurlijk vaak voorkomend dat er verhalen rondgaan van honden in het asiel die weghappen naar elk vriendelijk gebaar wat getoond wordt. Dit is in veel van de gevallen helemaal niet waar natuurlijk. Vaak is de hond in een liefdevolle omgeving opgegroeid en is de hond respectvol opgevoed. Deze honden worden dan dupe van veel verschillende redenen waardoor ze in het asiel terecht komen.
Veel voorkomende uitspraken van mensen die helemaal niet waar zijn:

"Ze zullen er wel zitten omdat ze het verdiend hebben."

Er zitten vaak veel meer redenen achter het brengen van een dier naar het asiel dan je denkt. Het baasje heeft bijvoorbeeld geen ruimte, geld of tijd meer voor het verzorgen van een hond. 

"Asielhonden zijn helemaal niet goed opgevoed." 

Vaak wordt er gedacht dat honden die uit het asiel komen slecht opgevoed zijn, maar in veel gevallen is de hond door een normaal baasje opgevoed met alle regels van dien. Natuurlijk geldt dit niet voor achtergelaten honden en puppy's, maar dit spreekt voor zich.

"Honden die uit het asiel komen kunnen ziektes met zich meedragen."

Een hond die uit het asiel geadopteerd wordt, is in veel gevallen gecheckt door het asiel op ziektes en inentingen. Er is dus geen grotere kans op ziektes als dat ze van de fokker gekocht worden.

Er worden door bijvoorbeeld deze uitspraken veel levens van honden vergeten in het asiel en dat is natuurlijk erg zonde.

Een leven redden.
Door een hond te adopteren kan je dus een leven redden! Het is belangrijk dat deze gedachte voort gezegd blijft worden omdat er elke dag nog vele honden vergeten worden in asielen door heel Nederland. Dus ken je iemand die naar een hond zoekt of iemand die binnenkort gaat kijken voor een hond? Vertel ze over het asiel! Een lijst van alle asielen in Nederland kan je hier vinden.